Visa annonser på företagets hemsida

1099 views 19

För att visa platsannonser på egen hemsida följ anvisning nedan. Recruto finns tillgänglig för frågor men det krävs vanligtvis en person i din organisation med teknisk kompetens (tekniker/IT-support eller er sajtleverantör) som har behörighet att genomföra ändringar på er hemsida. Recruto kan hjälpa till men det förutsätter att vi får access till er hemsida och att ni väljer visningsalternativ 1 nedan.

A. För att visa en publiceringskanal på er webbsida via vår widget

Skapa en ny publiceringskanal i kontrollpanelen under Inställningar -> Publiceringskanaler. Det genereras automatiskt en s.k. Widget-kod och en XML/JSON-länk. Välj widget-koden och klistra in den på webbsidan du vill att annonserna ska ska visas (läs mer här).

B. För att visa en publiceringskanal på er webbsida via en XML eller JSON-feed.

För att visa annonserna på egen hemsida har du två möjligheter, antingen via XML eller JSON. Bägge alternativen kräver teknisk kompetens men möjliggör också att ni fritt kan ta fram ett grafiskt utseende och funktionalitet som passar er webbplats. Du hittar länkar till bägge i alternativet under widget-koden.

Vilken lösning ska jag välja?

Alternativ A (widget-kod) är den vanligaste och enklaste varianten. Den ger snabbt ett snyggt resultat. Innehåll och design går till viss del att anpassa i anslutning till berörd publiceringskanal i kontrollpanelen i Recruto. Ibland behöver man säkerställa att koden läggs in som html-kod och inte som text. Är du osäker på hur man lägger in widget-koden ta kontakt med er sajtleverantör eller kontakta Recruto direkt.

Alternativ B (XML/JSON-länk) ger större möjlighet att anpassa innehållet så att det passar precis era förutsättningar och önskemål men det är vanligtvis mer arbete jämfört med alternativ A ovan.

När kopplingen till egen hemsida är klar väljer du vid platsannonsering den nya publiceringskanalen, på samma sätt som när du väljer att publicera en annons till Platsbanken eller annan publiceringskanal. När annonsen är skapad visas den automatiskt under den valda publiceringsperioden på din hemsida.

Hör gärna av dig till oss på Recruto om du har några frågor eller funderingar kring valet av visningsmetod.

Hjälpte denna artikel dig?