Visa annonser på företagets hemsida

1019 views 19

För att visa platsannonser på egen hemsida följ anvisning nedan. Recruto finns tillgänglig för frågor men det krävs vanligtvis en person i din organisation med teknisk kompetens (tekniker/IT-support eller er sajtleverantör) som har behörighet att genomföra ändringar på er hemsida. Recruto kan hjälpa till men det förutsätter att vi får access till er hemsida och att ni väljer visningsalternativ A nedan.

Gör så här!

  1. Skapa en ny publiceringskanal i kontrollpanelen under Inställningar -> Publiceringskanaler. Det genereras automatiskt en s.k. Widget-kod och en XML-länk.
  2. För att visa annonserna på egen hemsida har du nu två möjligheter:
    1. Inkludera aktuell Widget-kod där du vill att annonserna ska visas (läs mer här).
    2. Låt din sajt läsa in XML-länk/feed och visa innehållet på valfritt sätt på sajten.

Vilken lösning ska jag välja?

Alternativ A (widget-kod) är den vanligaste och enklaste varianten. Den ger snabbt ett snyggt resultat. Innehåll och design går till viss del att anpassa i anslutning till berörd publiceringskanal i kontrollpanelen i Recruto. Ibland behöver man säkerställa att koden läggs in som html-kod och inte som text. Är du osäker på hur man lägger in widget-koden ta kontakt med er sajtleverantör eller kontakta Recruto direkt.

Alternativ B (XML-länk) ger större möjlighet att anpassa innehållet så att det passar precis era förutsättningar och önskemål men det är vanligtvis mer arbete jämfört med alternativ A ovan.

När kopplingen till egen hemsida är klar väljer du vid platsannonsering den nya publiceringskanalen, på samma sätt som när du väljer att publicera en annons till Platsbanken eller annan publiceringskanal. När annonsen är skapad visas den automatiskt under den valda publiceringsperioden på din hemsida.

Hör gärna av dig till oss på Recruto om du har några frågor eller funderingar kring valet av visningsmetod.

Hjälpte denna artikel dig?