Skapa urvalsfrågor

260 views 11

Genom att hantera och konfigurera dina urvalsfrågor kan dina ansökningar urskiljas lättare vid din rekrytering. Du kan skapa urvalsfrågor som kandidaterna får svara på i samband med en ansökan. Det finns två typer av urvalsfrågor: flervalsfrågor och textfrågor. Du kan även välja om dessa ska vara obligatoriska eller ej.

Så här gör du
För att skapa en eller flera urvalsfrågor går du till Kontrollpanel -> Frågebank.

1. Klicka på knappen Lägg till flervalsfråga eller Lägg till textfråga
  2. Fyll i formuläret med din fråga samt svarsalternativ
  3. Ange om svaret ska representeras med poäng (0 är standard)
  4. Välj om frågan ska vara obligatorisk eller ej
  5. Välj om frågan ska vara blockerande eller ej
  6. Klicka på knappen Spara för att slutföra

En flervalsfråga kan ha ett val som svar eller flerval. En textfråga kan konfigureras att ha svar på en eller flera rader. På flervalsfrågor kan du specificera exakt svar på en fråga och om detta svar ska vara blockerande eller ej. Ett blockerande svar gör att kandidater som inte uppfyller dina kriterier hamnar i en egen flik under din annons ansökningar. Detta gör det enklare för dig att sålla bort kandidater som inte uppfyller dina krav.

Exempel: ”Har du körkort?” (Ja/Nej). Om Nej sätts till blockerande så kommer kandidater som anger detta som svar att grupperas under fliken ”blockerade” för att du lättare ska kunna hitta rätt kandidat för jobbet.

På flervalsfrågor kan poängen som en kandidat samlar på sig användas för att enkelt kunna göra ett urval av dina toppkandidater. Den totala poängen visas överskådligt bredvid kandidaten i resultatlisten så att du snabbt kan avgöra i fall kandidaten är intressant.