Skapa urvalsfrågor

121 views 6

Genom att hantera och konfigurera dina urvalsfrågor kan dina ansökare urskiljas lättare vid din rekrytering. Du kan skapa urvalsfrågor som kandidaterna får svara på i samband med en ansökan. Det finns två typer av urvalsfrågor: flervalsfrågor och textfrågor. Du kan välja om dessa ska vara obligatoriska eller ej.

Så här gör du
För att skapa en eller flera urvalsfrågor går du till Kontrollpanel -> Urvalsfrågor.

1. Klicka på knappen Lägg till flervalsfråga eller Lägg till textfråga
  2. Fyll i formuläret med din fråga samt svarsalternativ
  3. Välj om frågan ska vara obligatorisk eller ej
  4. Klicka på knappen Spara för att slutföra

En flervalsfråga kan ha ett val som svar eller flerval. En textfråga kan konfigureras att ha svar på en eller flera rader. På flervalsfrågor kan du specificera exakt svar på en fråga och om detta svar ska vara blockerande eller ej. Ett blockerande svar gör att kandidaten som inte uppfyller kriteriet kan göra en ansökan.

Exempel: “Har du körkort?” (Ja/Nej). Svarsalternativen på frågorna kan även sättas som blockerande. Om Nej sätts till blockerande kan man inte registrera någon ansökan om man ej har körkort.