Automatiskt visning av annonser på Facebook

437 views 15

Det är enkelt att dela annonser som ni skapat i Recruto’s verktyg på er Facebook sida. Här går vi igenom hur ni automatiskt publicerar dom till er Facebook sida.

Gör så här

1. Gå till Kontrollpanelen -> Publiceringskanaler. Under överskriften Facebook klickar du på knappen ”Lägg till koppling”.
  2. Klicka på den blåa knappen Fortsätt. Om knappen inte finns beror det på att du inte är inloggad på Facebook. Då måste du göra det först.
  3. Klicka på Välj vad du vill tillåta
  4. Välj vilka sidor som ska vara möjliga att använda för publicering i Recruto.
    1. Klicka på All Pages för både ”Hantera dina sidor” och för ”Publicera som sidor du hanterar”.
    2. Välj de sidor som ska vara möjliga att nå via Recruto
  5. Nu är du klar. I Kontrollpanelen -> Publiceringskanaler i Recruto visas din Facebook som tillagd.
  6. När du publicerar dina annonser väljer du under överskriften Sociala medier vilken/vilka kanaler som du vill publicera till.

Bild för delning

För bästa resultat använd en bild som har ett bra ”bildsnitt”. Använd inte bilder som är för breda eller för höga då dessa troligtvis kommer att kapas vid delning, Facebook rekommenderar bilder som är  i 4:3 ratio för bästa resultat. Minsta storlek på dessa bör vara 1200 x 900 pixlar och bilden får max väga 4 megabyte.

Fel bild eller data visas

Om annonsen visar en felaktig eller äldre bild så kan du manuellt ”skrapa” den genom att gå till Facebook’s verktyg för detta. Klistra helt enkelt in länken och klicka på Debug knappen tills annonsen visas korrekt.

Felmeddelanden vid publicering

Ibland händer det att Facebook “tappar”  kopplingen till Recruto. Det kan bero på allt från att rättigheterna för att publicera mot er Facebook sida måste förnyas eller att en ny version av Facebook’s API har släppts. Om ni får ett felmeddelande när ni sparar en annons så kan det krävas att ni gör om kopplingen mot Facebook genom att göra om stegen enligt ovanstående instruktioner.