Så här fungerar videofrågor

118 views 2

När du rekryterar till en position där det är viktigt att kunna bilda sig en uppfattning om hur kandidaten pratar, är hel och ren eller hur kandidaten för sig framför en kamera så passar en videofråga ypperligt bra.

Genom att skicka en videofråga till de kandidater du är intresserad av kan du snabbt och enkelt se om personen i fråga kan passa i rollen du rekryterar för. En videofråga bör vara en fråga som kandidaten kan svara på under 30 sekunder eller mindre. För lite mer komplexa frågor och presentationer så rekommenderar vi att du istället använder en videoansökan.

Riddermark Bil berättar om hur videofrågor hjälper dem i deras rekrytering

För att skapa en videofråga gör du så här:

1. Gå till annonsen du vill göra en videofråga för
  2. Öppna kandidaten du är intresserad av
  3. Gå till fliken Följdfrågor
  4. Klicka på Lägg till > Ny videofråga
  5. Skriv din fråga och välj i fall frågan ska vara obligatorisk eller ej
  6. Fyll i resten av formuläret. Du kan även välja om du vill få en notis när kandidaten svarar samt om du vill att kandidaten ska få information via sms att de har fått en videofråga via epost.