Så här gör du en videoansökan

103 views 0

För vissa tjänster vill din arbetsgivare att du gör en videoansökan istället för en traditionell. En videoansökan kan vara till stor hjälp för din arbetsgivare för positioner där en del av kriterierna lutar sig mot hur kandidaten presenterar eller för sig själv. Att göra en videoansökan är i övrigt väldigt likt en traditionell ansökan och du väljer själv hur lång din ansökan ska vara. Tänk på att tala tydligt och spela gärna in i ett rum med solljus.

För att skicka in en videoansökan gör du så här:

1. Spela in din ansökan via din telefon eller dator med webbkamera
  2. Spara filen på ett lämpligt ställe och ladda sedan upp den till en extern videotjänst (tex. YouTube, Vimeo eller liknande)
  3. Gå till fältet ”länk till video” i ansökningsformuläret (se skärmdump nedan)
  4. Klistra in url:en till din videoansökan
  5. Se till att resten av formuläret är korrekt ifyllt och skicka sedan in din ansökan.