Så fungerar statusflikarna

150 views 9

Sålla agnarna från vetet. Statusflikar ger dig möjlighet att få kontroll över dina ansökningar.

Vad är Statusflikar
Statusflikar används för att sortera ansökningar. Nya ansökningar hamnar automatiskt under statusfliken Ny. Du kan skapa valfritt antal flikar. Det är upp till dig och hur din rekryteringsprocess ser ut. Grunduppsättningen med flikar skapar användaren som är ansvarig för ditt Recruto-konto (superadmin).

Lägg till statusflikar via Kontrollpanelen
Som standard finns det tre fasta statusflikar: Ny, Nej tack och Anställ. Utöver dessa kan du som superadmin lägga till/redigera flikar via Kontrollpanel -> Statusflikar. Om du inte är superadmin kan du bara lägga till statusflikar på annonsnivå (se nedan).

Lägg till statusflikar per annons
Det går även att lägga till/redigera statusflikar på annons-nivå, även för en admin om man är tilldelad en arbetsplats och har behörighet att skapa annonser. Gå till ansökningar för en specifik annons och öppna Översikten. Klicka vidare på knappen ”Redigera statusflikar”.